Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Jerkov zakazala sednicu za 12. septembar

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je sednicu parlamenta za narednu sredu, 12. septembra kada se očekuje da nova skupština većina izglasa nepoverenje aktuelnom gradonačelniku Igoru Pavličiću.  

Vodovod angažovao "fejsbučara"

U sklopu najnovije sistematizacije radnih mesta, u "Vodovodu" je posao dobilo tridesetak novih ljudi, između kojih i čovek koji "komunicira sa korisnicima putem društvenih mreža".

Još mesec dana za lakše sticanje državljanstva

Rok za sticanje državljanstva Republike Srbije uz olakšavajuće uslove državljanima drugih republika bivše SFRJ koji su se naselili u Srbiju nakon 2. svetskog rata i u njoj imali prebivalište na dan 27. februara 2005. godine (crnogorski državljani na dan 3. juna 2006. godine) ističe 9. oktobra.

Kalanović: Jerkov da kaže zašto je Pavličić loš

Interes građana i privrede je jedino čime se rukovodimo u promeni vlasti u lokalu, izjavila je ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović i navela da bi bilo neodgovorno gledati da grad, kakav je Novi Sad, uđe u nestabilnost i nove izbore.

Prijavite radove na kućnim grejnim instalacijama

Zbog početka priprema za novu grejnu sezonu i punjenja sistema, zahtev za pražnjenje kućne instalacije građani mogu dostaviti Službi reklamacija Novosadske toplane najkasnije do petka, 7. septembra, obaveštavaju iz Toplane.

Kiosci GSP-a rade i u nedelju

Iz Gradskog saobraćajnog preduzeća obaveštavaju da će kiosci za prodaju markica u Šafarikovoj ulici, kod Futoške pijace i kod Železničke stanice biti otvoreni i u nedelju, 2. septembra.

Poginuo radnik "Alasa" iz Rakovca

Laborant Goran B. (47)  iz Đurđeva zaposlen u firmi "Alas Rakovac" iz Rakovca poginuo je u petak kada ga je prilikom uzimanja uzorka sa zemlje udario utovarivač, utvrdila je inspekcija rada.